Elkészítés: A tésztához a lisztet kezdjük el összemorzsolni a margarinnal, majd amikor már kezd morzsalékos lenni, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaót. Csináljunk a közepébe egy mélyedést, tegyük bele a tojások sárgáját és 1 evőkanál tejfölt. Kezdjük el összegyúrni, ha szükséges, adjunk még hozzá tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Az összegyúrt tésztát osszuk 2 részre, formázzunk gombóccá, tegyük be 30 percre a hűtőbe.
Közben készítsük el a tölteléket. A túrót villával kicsit nyomkodjuk össze, majd keverjünk hozzá 10 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a vaníliás pudingport. (Aki édesebben szereti az több cukrot keverjen hozzá!) A tojások fehérjét verjük kemény habbá 10 dkg porcukorral, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá az ízesített túróhoz.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
A hűtőből vegyük ki az egyik tésztát, nyújtsuk ki tepsi méretűre, helyezzük a tepsibe, egyengessük el rajta a túrós tölteléket. A másik tésztát szintén nyújtsuk ki, helyezzük óvatosan a túrós töltelékre. Villával néhány helyen böködjük meg a tésztát.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd a sütőpapír segítségével emeljük ki.
Tálalás előtt szórjuk meg a süteményt ízlés szerint porcukorral, majd szeleteljük fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.