Elkészítés: Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Ráöntünk 1 dl vizet. Visszatéve rátesszük az előzőleg darabjaira vágott, megsózott csirkét, és közepes tűzön mindkét oldalán megpirítjuk.
A fél órán keresztül vízbe áztatott római tálat előkészítjük. A szükség szerint átmosott és lecsepegtetett káposztát összekeverjük a serpenyőben maradt
hagymás olajjal, a csomborral, a babérlevélporral, sóval és az 1 dl tejföllel. A tálba terítjük, a tetején bőrével felfelé elhelyezzük a lepirított csirkedarabokat. A megmaradt tejföllel bekenjük, majd befedjük a tálat, és betoljuk a hideg sütőbe.
10 percig takaréklángon, majd 20 percig erősebb fokozaton, bő 1 órán keresztül közepes lángon pároljuk az ételt. Ezután a tetejét levéve ropogósra pirítjuk a húsdarabokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.