Elkészítés: Káposztareszelőn lereszeljük a káposztát, sózzuk, állni hagyjuk.
Egy nagyobb méretű vöröshagymát finomra reszelünk, 4 evőkanál olajat forrósítunk, melyben a hagymát átsütjük. Hozzáadjuk a cukrot, kissé karamellizáljuk. A levéből kinyomkodott káposztát hozzáadjuk, és belekeverünk egy pici borsot. Kavargatva szép barnásra pirítjuk, majd kihűtjük.
Elkészítjük a tésztát. A lisztet megszitáljuk, az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a cukrot, az élesztős tejet, 1-2 kanál tejfölt, esetleg langyos tejet. Kissé keményebb állagú tésztát dagasztunk, a végén hozzáadjuk a zsiradékot, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztes deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd téglalapot formálunk, ujjnyi vastagságút. A fele részét megkenjük a kihűlt káposztával, majd összehajtjuk, széleit lenyomkova, zsírozott tepsibe tesszük.
A tetejét olajjal megkenjük, kicsit kelesztjük, azután forró sütőben szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.