Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, felét kis pohárba rakjuk, beletesszük az élesztőt és a cukrot, majd a tetejét meghintjük liszttel. Meleg helyen felfuttatjuk.
A burgonyát puhára főzzük, majd megtisztítjuk. Közben a lisztet mély tálba szitáljuk, s a közepébe fészket formálunk. Ide öntjük a felfuttatott élesztőt, az áttört burgonyát, 1 evőkanál olajat, a maradék tejet, és megsózzuk. A tésztát jól eldolgozzuk, felverjük.
Tetejét liszttel meghintve, ruhával letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk. (Két-háromszorosára nő.)
A káposztát lereszeljük, és erősen borsos párolt káposztát készítünk belőle.
A megkelt tészta felét lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, ráöntjük a langyos káposztát, majd a maradék tésztát. Nyújtófával ujjnyi vastagra nyújtjuk, felkockázzuk (kb. 8x10 cm-esekre), és olajos kézzel kis cipókat formázunk belőle. Ezeket tálcára téve még kb. 10 percet pihentetjük.
A cipókat tenyérnyi nagyságúra formázzuk, majd forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.