Elkészítés: Kevés cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a margarint és elmorzsoljuk. Beleütjük a tojást, belerakjuk a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejjel gyúrunk tésztát, hogy rétes minőségűt kapjunk. Deszkán jól kidolgozzuk, s kettévesszük azért, hogy vékonyabbra nyújthassuk.
A káposztát lereszeljük, ízlés szerint sózzuk, fél órát állni hagyjuk, utána kinyomkodjuk. Lábasban a zsírt felolvasztjuk, rátesszük a káposztát. Ha száraz, tehetünk még hozzá zsírt, ha nem elég sós, ízesítjük. Amikor már puhul, ízlés szerint cukrozzuk és borsozzuk. Ha kész, langyosra hűtjük. (A káposztát előző nap is elkészíthetjük,
ebben az esetben a tésztára kenés előtt langyosítjuk.)
Az egyik tésztát vékonyra nyújtjuk, a káposzta felével megkenjük, s mint a rétest, felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét tejföllel megkenjük. Ugyanígy járunk el a másik fél tésztával is.
Végül a tésztát még sütés előtt 5 cm-es darabokra vágjuk, és utána megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.