Előkészítés: A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A babot megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a pórét, hozzáadjuk a fokhagymát, elkeverjük, és felöntjük a levessel. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet és a babot, 15-20 percig főzzük, ügyelve, nehogy szétfőjön. A tejfölt kikeverjük, és amikor majdnem puha a bab, behabarjuk vele a levest. Az ecettel és a kaporral ízesítjük. Összeforraljuk, és lehűtjük. Tálalásnál – díszítésként – vékonyra vágott piros paprikát teszünk a tetejére.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 583 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.