Elkészítés: A túrót össze töröm villával, vagy olyan szerkentyűn préselem át, amin gesztenyemasszát szokták (ez jobb, mert egyenletesebb lesz az állaga). Összekeverem a liszttel, a tojással, az igen apróra vágott kaporral és sóval. A lényeg, hogy massza szerű állaga legyen. Ezt lobogó (sós) vízbe szaggatom deszkáról késsel, mokkáskanálnyi nagyságúra. Mikor megfőtt (vigyázat hamar fő), jól lecsöpögtetem, az apróra vágott, kisütött szalonnára teszem. Ízlés szerint lehet fogyasztani friss salátával (ami lehet bármilyen friss zöldségből, akár vegyesen), vagy tejföllel meglocsolva magában.
A kaprot szeretők figyelmébe is ajánlom. A kapor mennyiségét addig lehet növelni csak, hogy a massza főzéskor ne essen szét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.