Elkészítés: 1. A dióbelet feldaraboljuk. A cukrot egy edényben felolvasztjuk. A dióbelet belekeverjük, majd az edényt a tűzhelyről levesszük. 1 evőkanál vizet és a tejszínt hozzákeverjük, és hideg helyre tesszük.
2. A tésztához a lisztet, a margarint, a cukrot, a sót és a tojást sima tésztává gyúrjuk, majd 30 percre hideg helyen pihentetjük.
3. A tésztát harmadoljuk, az egyik adagot kinyújtjuk, és a tortaforma alját ezzel beborítjuk. A második adagból tekercset készítünk, amit a tortaforma pereméhez simítunk tekerve. A tejszínes diókrémet a tésztára borítjuk, szétterítjük.
4. Az utolsó tésztaadagot kerekre kinyújtjuk, a tortaforma méretében kivágjuk, és fedőként a töltelékre rakjuk. A széleket jól rányomjuk. A maradék tésztából csillagokat (és egyéb karácsonyi formákat) szaggatuk, és a sütemény tetejére helyezzük.
5. A tojássárgáját 2 evőkanál tejjel összekeverjük, és a sütemény tetejét ezzel megkenjük. 200-225 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45 percig sütjük. Ha szép aranybarnára sült, kivesszük, és a süti szélét egy késsel azonnal leválasztjuk a tortatorma keretéről, majd a tortaformában hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.