Elkészítés: Első lépésben a kitoklászott, megmosott egész kacsákhoz készítek tölteléket. Egy tálba teszem a tejbe áztatott és jól kinyomkodott, darált vagy szitán áttört zsemléket, majd apróra vágott, megpirított gomba és petrezselyem is kerül a tálba. Hozzákeverem a tojást és a 30 dkg darált kacsamájat. Sózom, borsozom, majd az egészet töltelékké dolgozom össze, és a kacsa hasüregébe töltöm. A hasüreg nyílását összevarrom vagy összetűzöm. Akkora lábosba, amekkorába a kacsa belefér, kevés forró zsiradékon elősütöm a betöltött jószágot. Amíg sül, szórok mellé karikázott sárgarépát, almát, fehér gyökeret, vöröshagymát.
Ha mindenhol megpirult, a kacsát átteszem egy tepsibe, és melléborítom a vele együtt sült zöldségeket is. Öntök alá 3 dl vörösbort és 2 dl vizet. Ezt követően szórok még rá borókabogyót, egész borsot, fokhagymát, és 2 db narancsot is teszek mellé héj nélkül felcikkezve. 180 fokos sütőben, állandó locsolgatás mellett kb. 2 óra alatt készre sül.
Ha puha és ropogós a kacsa, kiveszem a tepsiből. Azokat a zöldségeket, amin sült a madár, átteszem egy lábosba, meghintem kevés liszttel, és tovább pirítom. (Ha túl soknak ítélem a zöldségen maradt zsír mennyiségét, akkor leöntök belőle.) Belecsavarom a 3 narancs levét. Hozzáöntök 2 dl vörösbort és 1 dl alaplét is. Az egyik narancs héját belereszelem a mártásba. Addig forralom, amíg szép mártássá sűrűsödik. Ekkor leszűröm, és a sült mellé kínálom. Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.