Előkészítés: A narancsokat jól megmossuk, egy narancs héját lereszeljük, a többiét vékony csíkokra felvágjuk, a levüket kinyomjuk.
Elkészítés: A narancslevet lábosban összekeverjük a barnacukorral, 2 dl vízzel, majd kb. 10 percen át forraljuk. Közben a körtéket meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és a magokat kiszedve mélyedést vájunk a belsejükbe. Beletesszük őket a karamelles lábosba a vágott narancshéjjal együtt. Lefedve, lassú tűzön még tíz percig főzzük, vagy amíg megpuhulnak. A körtéket levesszük a tűzről, és a levükben hagyjuk kihűlni. Közben a sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Tepsibe tesszük a körtéket, megtöltjük a vágott mandulával, a reszelt narancshéjjal, és meglocsoljuk karamellel. A sütőben 15 percig sütjük. Legvégül a reszelt csokoládét összekeverjük a porcukorral, és ezzel meghintjük a körtéket. Melegen tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 302 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.