Előkészítés: A narancsokat jól megmossuk, egy narancs héját lereszeljük, a többiét vékony csíkokra felvágjuk, a levüket kinyomjuk.
Elkészítés: A narancslevet lábosban összekeverjük a barnacukorral, 2 dl vízzel, majd kb. 10 percen át forraljuk. Közben a körtéket meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és a magokat kiszedve mélyedést vájunk a belsejükbe. Beletesszük őket a karamelles lábosba a vágott narancshéjjal együtt. Lefedve, lassú tűzön még tíz percig főzzük, vagy amíg megpuhulnak. A körtéket levesszük a tűzről, és a levükben hagyjuk kihűlni. Közben a sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Tepsibe tesszük a körtéket, megtöltjük a vágott mandulával, a reszelt narancshéjjal, és meglocsoljuk karamellel. A sütőben 15 percig sütjük. Legvégül a reszelt csokoládét összekeverjük a porcukorral, és ezzel meghintjük a körtéket. Melegen tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 302 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.