Elkészítés: Készítsünk be a fagyasztóba egy kb. 1 liter kapacitású szélesebb fém- vagy üvegedényt (egy kisebb tepsi is megteszi). A cukrot keverjük el teljesen a meleg kávéban. Mozsárban törjük meg a kardamom hüvelyből kiszedett magjait, szórjuk a cukrozott kávéba, valamint kaparjuk bele a vaníliarúd magjait, és hagyjuk kihűlni.
Öntsük a kihűlt fűszeres kávét az előzőleg behűtött edénybe, és tegyük a fagyasztóba 40 percre. Ezután ellenőrizzük, ha már kristályosodik, egy villával gyengéden törjük át a szélek mentén, és a fagyott, kristályosodott darabokat tereljük a még folyékony részek felé. Tegyük vissza a fagyasztóba. Kb. 20 perc múlva érdemes újra ránézni, és megismételni a villás áttörést még kb. háromszor, vagy amíg az egész kikristályosodik, és már nincs benne folyadék. Ha ez megtörtént, öntsük át a granitát egy műanyag dobozba, és lefedve tároljuk tálalásig.
A tejszínt verjük habbá, majd édesítsük kevés porcukorral és fűszerezzük fahéjjal.
A granitát előzőleg behűtött poharakban tálaljuk, a fahéjas tejszínhabbal megkoronázva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.