Elkészítés: A karfiolrózsákat kisebb darabokra bontjuk, a leveleket a levélerekre merőlegesen felcsíkozzuk, enyhén megsózzuk. Serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a karikára vágott petrezselyemgyökérrel együtt. Mikor ezeket kivesszük a serpenyőből, kevés tökmagot pirítunk benne.
A karfiolból a leveleket és néhány szebb darabot félreteszünk a tálaláshoz, a maradékot enyhén sós vízben megfőzzük. Hozzáadjuk a szerecsendiót, a tökmagot, majd mikor megfőtt a karfiol és a fehérrépa, összeturmixoljuk a főzőtejszínnel együtt. Nem muszáj nagyon krémesre készíteni, jobb, ha kicsit darabos marad.
Tálaláskor a leves tetejére helyezzük a pirított leveleket és karfioldarabokat, kevés tökmagolajat csorgatunk rá, valamint pirított tökmagot teszünk a tetejére. Adhatunk mellé pirítóst is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.