1 kg megfőtt, áttört krumplit hűlni hagyunk, körülbelül fél órát, megszórjuk 30 dkg finomliszttel, hozzáadunk 1 evőkanál sót és az egészet jól összegyúrjuk.
Henger alakúra formázzuk és felvagdossuk 5 cm-es vastagságú darabokra. Nyújtófával kör alakúra kinyújtjuk úgy, hogy mindig legyen alatta annyi liszt, hogy ne ragadjon le. A tészta mindkét oldalát gáztűzhelyen, vaslapon közepes tűznél világosbarnára sütjük.
A kész laskákat egymásra rakjuk úgy, hogy egyik oldalát megkenjük vékonyan olvasztott zsírral. Ízlés szerint tejföllel, túróval, cukorral, mákkal ízesítjük.
A leírt mennyiségből körülbelül 10-15 laska készíthető.
A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.