Elkészítés: Megmossuk az oldalast, feldaraboljuk.
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd 2 evőkanál zsírban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paprikakrémet, a paradicsompürét, sót, 1 dl vizet, és összeforraljuk.
Belerakjuk a húst, és lassú tűzön, saját levében, fedő alatt puhára pároljuk (kb. 35-40 perc).
A kelkáposztát 2-3 cm-es csíkokra vágjuk. 2 evőkanál zsírt felforrósítunk, (vagy 5-8 dkg füstölt szalonnát megpirítunk), rátesszük az áttört fokhagymát és a köménymagot, majd 1 perc múlva a kelcsíkokat is, sózzuk, borsozzuk, aláöntünk fél liter vizet, és fedő alatt puhára pároljuk (12-15 perc).
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, és sós vízben félkeményre főzzük. Leszűrjük, és a megpuhult oldalashoz adjuk, majd az egészet a kelkáposztához keverjük. Utána sózunk, borsozunk, ha szükséges, és mérsékelt tűzön összeforraljuk (kicsit tocsogósnak kell lennie), de már nem kevergetjük, inkább csak az edényt rázogatjuk.
Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel, friss házikenyérrel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.