Elkészítés: Fogjuk a csülkünket, besózzuk, a fokhagymával bedörzsöljük, tepsibe tesszük, olajat és egy kis vizet teszünk alá, és szépen megsütjük.
Közben előveszünk egy jóképű zománcos vájdlingot, beletesszük a langyos lisztet, élesztővel, langyos vízzel és egy teáskanál sóval elkeverjük, majd lefedve fél órát kelesztjük. Ezek után addig dagasztjuk a tésztát, míg az edény falától elválik, ekkor meghintjük liszttel, és letakarva langyos helyen 1 óráig kelesztjük.
Ha tésztánk megkelt, kinyújtjuk, a közepére tesszük a kicsontozott csülköt. Beburkoljuk a matériával, és forró sütőben, 1 óra alatt szép pirosra sütjük.
Tálaljuk melegen, felszeletelve, rengeteg jéghideg világos sör kíséretében.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.