Elkészítés: A tésztához előmelegítem a sütöt.
A vizet felforralom. Beleteszem a margarint és a sót. Mikor a margarin elolvadt, hozzáöntöm az összes lisztet, és addig keverem, míg az edény falától elválik. Nagyon gyorsan készen lesz. Lehúzom a tűzről, és egyesével belekeverem a tojásokat. Minden tojást egyesével adok hozzá, és jól elkeverem. Ha túl sűrűre sikerült, nekem az volt, akkor még 1 tojás hozzá lehet ütni.
Csillagcsőrös habzsákba teszem az égetett tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomok. Nem túl szorosan, mert duplájára fog nőni. Kb. 30 perc alatt készre sütöm.
Ha kész, kiveszem, egy tűvel mindegyiket megszurkálom, hogy a gőz távozhasson, majd félreteszem hűlni.
A krémhez a 1/2 liter tejet felforralom a vaníliás cukorral. A tojássárgáját a cukorral és a keményítővel összekeverem, hozzáadom az 1 dl tejet, csomómentesre keverem. Mikor felforrt a vaníliás tej, akkor hozzáöntöm, és állandó keverés mellett besűrítem. Leveszem a tűzről, hozzáadom a margarint, amivel addig keverem, míg teljesen elolvad.
A tejszínt a cukorral és az étkezési keményítővel elektromos habverővel felverem.
Összeállítom a képviselőfánkot: a tésztákat óvatosan kettévágom, mindegyiket megtöltöm a vaníliás krémmel. Megvárom, míg teljesen kíhűlnek, és csillagcsőrös habzsákból vagy egy kanállal kis halmokat teszek a tejszínhabból. Ráteszem a tésztakalapot, amit megszórok porcukorral. Lehet akár olvasztott csokoládéval is díszíteni, de használhatunk karamellt is.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.