Elkészítés: 2 dkg élesztőt 1 dl tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatsz. 25 dkg vajat vagy margarint habosra keversz, 2 evőkanál cukrot, 1 tojást, 1 tojás sárgáját, csipetnyi sót hozzáadsz, összekevered, hozzáadod a felfuttatott élesztőt, majd 50 dkg lisztet. Összegyúrod. 4 bucit csinálsz belőle. Kb. 50x25 cm nagyságú téglalapot nyújtasz egy buciból. Nagyjából függőlegesen 3 részre osztod szemmel a kinyújtott tésztát, a két külső részét bevagdalod, h. utána a tészta közepére tett töltelékre tudd hajtogatni, hogy úgy nézzen ki, mint egy hajfonat. A tésztát betöltés előtt megszórod egy kis prézlivel (zsemlemorzsával, esetleg darával, én jobban szeretem a prézlit), hogy a töltelék - ha véletlenül túl nedves lenne - ne áztassa el a tésztát.
Betöltöd ízlés szerint, az én kedvencem a pudlingos, illetve a fahéjas-almás (almát lereszelem, citrom, méz, pici cukor, ha kell, sok fahéj, és nem kell felfőzni, úgyis sül 20 percig.). Tetejét megkened tojással, be a sütőbe, közepes lángon kb. 20 perc.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.