Előkészítés: A rizst megmossuk, a tejbe keverjük, és puhára főzzük (kb. 20 perc). Fedő alatt még 20 percig pihentetjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral krémesre keverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot. Az egészet összedolgozzuk a rizzsel, a pisztáciával, a fahéjjal és a citromhéjreszelékkel. A sütőt 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat vagy 4 kis porcelán sütőformát, és megtöltjük a rizses masszával. A sütőben kb. 30 percig sütjük, a formában 10 percig hűtjük, majd tálra vagy tányérra borítjuk. A mártáshoz meghámozzuk a három kivit, villával vagy turmixgéppel összetörjük, és hozzákeverjük a citromlevet. A porcukorral felverjük a tejszínt. Habzsákba tesszük, és szép formát rajzolva feldíszítjük a tortácskákat. A négy kivit meghámozzuk, egyforma vékony szeletekre vágjuk, és megdíszítjük vele a tányért és a tortácskákat. A kivimártással együtt tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 880 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.