Előkészítés: A rizst megmossuk, a tejbe keverjük, és puhára főzzük (kb. 20 perc). Fedő alatt még 20 percig pihentetjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral krémesre keverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot. Az egészet összedolgozzuk a rizzsel, a pisztáciával, a fahéjjal és a citromhéjreszelékkel. A sütőt 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat vagy 4 kis porcelán sütőformát, és megtöltjük a rizses masszával. A sütőben kb. 30 percig sütjük, a formában 10 percig hűtjük, majd tálra vagy tányérra borítjuk. A mártáshoz meghámozzuk a három kivit, villával vagy turmixgéppel összetörjük, és hozzákeverjük a citromlevet. A porcukorral felverjük a tejszínt. Habzsákba tesszük, és szép formát rajzolva feldíszítjük a tortácskákat. A négy kivit meghámozzuk, egyforma vékony szeletekre vágjuk, és megdíszítjük vele a tányért és a tortácskákat. A kivimártással együtt tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 880 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.