Elkészítés: Az extra egyszerű desszertek közé sorolom ezt az édességet. Először a fehér tésztát készítjük el. A puha vajat simára dolgozzuk a kókuszreszelékkel és a porcukorral. 15 db gombócot formázunk (kb. 2 dkg-os egy gombóc). Ezeket a fagyasztóba tesszük, amíg a barna tészta el nem készül. Kb. 5 perc.
A barna tésztához a darált diót a porcukorral és a kakaóval elkeverjük, hozzáütünk 1 egész tojást, és 3 evőkanál rummal meglocsoljuk. Sima tésztává gyúrjuk az összetevőket. Ebből is 15 db golyót formázunk.
Kivesszük a fehér tésztát a fagyasztóból. Egy barna golyót kilapítunk a két tenyerünk között, és a közepére helyezünk egy kisebb fehéret. A barna tésztát ráhajtogatjuk a fehér tésztára, és a két tenyerünk között ismét golyót formázunk belőlük úgy, hogy a fehér tészta se látszódjon ki.
Végül kókuszreszelékben megforgatunk minden gombócot, félbevágjuk egy éles késsel mindegyiket, és ízlés szerint 1-1 felezett dióbelet rakunk a sütemény közepére. Ilyen egyszerű és mutatós végeredményt kapunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.