Elkészítés: A tojásokat a porcukorral 4-5 percig verjük elektromos habverővel. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, óvatos mozdulatokkal elkeverjük. 18 cm-es kikent, lisztezett tortaformába/karikába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 vagy 4 részre vágjuk (tetszés szerint).
Most jön a munka dandárja: a kókuszdión levő 3 pötty közül egyet kiszúrunk, és kicsepegtetjük a kókuszvizet egy pohárba. Baltával feltörjük a kókuszdió héját, hegyes késsel kifeszegetjük a kókuszhúst a héjból.
A felét kislyukú sajtreszelőn lereszeljük (sok kitartást!). Elkeverjük a cukorral, a mascarponéval, a vanília-kivonattal, 2 ekanálnyi kókuszvízzel (a többit igyuk meg!) és a keményre felvert tejszínhabbal.
A kókuszkrém kicsivel több, mint a felét rétegenként a tortalapokra kenegetjük, a maradékkal kívülről bevonjuk. A maradék kókuszhúst nagylyukú reszelőn lereszeljük (ez már könnyebben megy!), majd beszórjuk vele a tortát, ízlés szerint díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.