Elkészítés: A tojásokat a porcukorral 4-5 percig verjük elektromos habverővel. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, óvatos mozdulatokkal elkeverjük. 18 cm-es kikent, lisztezett tortaformába/karikába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 vagy 4 részre vágjuk (tetszés szerint).
Most jön a munka dandárja: a kókuszdión levő 3 pötty közül egyet kiszúrunk, és kicsepegtetjük a kókuszvizet egy pohárba. Baltával feltörjük a kókuszdió héját, hegyes késsel kifeszegetjük a kókuszhúst a héjból.
A felét kislyukú sajtreszelőn lereszeljük (sok kitartást!). Elkeverjük a cukorral, a mascarponéval, a vanília-kivonattal, 2 ekanálnyi kókuszvízzel (a többit igyuk meg!) és a keményre felvert tejszínhabbal.
A kókuszkrém kicsivel több, mint a felét rétegenként a tortalapokra kenegetjük, a maradékkal kívülről bevonjuk. A maradék kókuszhúst nagylyukú reszelőn lereszeljük (ez már könnyebben megy!), majd beszórjuk vele a tortát, ízlés szerint díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.