Elkészítés: A kekszet diódarálón finomra ledaráljuk, hozzáadjuk a mazsolát, a kakaóport, a gyömbért, a szerecsendiót. Összekeverjük a lekvárral és annyi teával, hogy jól gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, hogy ne maradjon benne sehol sem kakaó- vagy kekszcsomó.
A krémhez a margarint a porcukorral és ízlés szerinti vaníliaaromával habosra keverjük, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket, melyből előzőleg egy keveset félretettünk.
A tésztából 4-6 cipócskát formázunk, majd fél cm vastagra kinyújtjuk, lehetőleg téglalap formára. A krémből ugyanilyen vastagságban kenünk rá, és feltekerjük, mint a kalácsot. A végeket alaposan összenyomkodjuk. Az így kapott rudacskákat a félretett kókuszreszelékben meghempergetjük, és egyenként fóliába csomagolva a hűtőben legalább 6 órát, de még jobb, ha egy éjszakát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Ha igazítani akarunk a formáján, fóliázás után, hűtés előtt még megtehetjük.
Amennyiben marad tészta, melybe nem jut krém, apró golyócskákat formázunk belőle, és kókuszreszelékben meghempergetve kínáljuk.
Tálalás: 0,5-1 cm vastag, ferde szeleteket vágunk belőle, és csigavonalban egy tálra helyezzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.