Elkészítés: A rizst alaposan megmostam, szűrőkanálban kissé megszárítottam. Egy közepes méretű lábosba szórtam a kókuszreszelékkel és a cukorral együtt. Felöntöttem a vízzel, hozzáadtam 1 csipet sót, és folyamatos keverés mellett közepes lángon főzni kezdtem. Mikor a víz felforrt, hozzáöntöttem a szobahőmérsékletű tejet, belekanalaztam a vaníliát, a tűzhelyet takarékra állítottam, a lábost lefedtem - lassú tűzön 22-25 perc alatt puhára főztem. Nem szívta magába azonnal a teljes folyadékmennyiséget, de a hűtés során kellemesen krémes állagot öltött.
Amíg a rizs főtt, előkészítettem a mangót. Alapos mosást követően zöldséghámozóval eltávolítottam a héját, mindkettőt felkockáztam. Az mangókockák felét keverőpohárba halmoztam, 2 teáskanál cukorral krémesre turmixoltam – kis üvegbe töltve a hűtőszekrénybe tettem.
A habtejszínt felvertem. A krémes, kókuszos rizst tálba öntöttem, langyosra hűtöttem, és botmixerrrel 2-3 perc alatt nem teljesen pépesre zúztam.
4 desszertgyűrű oldalát sütőpapírral béleltem - ennek híján kis desszertes tálban is elkészíthető -, az aljukra pedig kis sütőpapírlapokat illesztettem.
A habtejszín 2/3-át hablapáttal a már szobahőmérsékletű rizskrémhez kevertem. A desszertgyűrűkben egyenletesen elosztottam a krém 2/3-át, vízbe mártott evőkanál hátával óvatosan lesimítottam. A mangókockákat elosztottam a tetejükön, a maradék rizskrémmel befedtem, majd a tejszínhab 1/3-át habzsákba szedve szintén elosztottam a 4 desszerten. Hűtőszekrényben 2 órát pihentettem (ha hosszabb ideig várakozik, az sem árt neki).
Tálaláskor a gyűrűket és a papírkarimákat óvatosan eltávolítottam, hideg mangószósszal kínáltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.