Elkészítés: A lencsét és a csülköt előző este beáztatom.
Másnap reggel a csülköt felteszem főni.
Dél felé egy lábasban olajon megpirítom az apróra vágott hagymákat, hozzáadom az ujjnyira vágott répát, a kockázott zellert, a lencsét, felöntöm vízzel. Beleteszem a babérlevelet, a leveskockát, fűszerezem (a sóval óvatosan kell bánni, hiszen a csülök, a kolbász és a leveskocka is sós!), és addig főzöm, míg meg nem puhul a lencse. Ekkor csavarok bele citromot, öntök bele vörösbort, szórok rá lisztet, összekeverem, felforralom.
Közben a csülök is megfőtt. Kicsontozom, feldarabolom, s a főzővízzel a lencséhez öntöm. Belerakom a felkarikázott kolbászt is. Még egyszer felforralom.
Tejföllel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.