Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük.
Amíg ez fő, addig egy tepsibe olajat öntünk, ebbe terítjük bele a szalonnát, amit előzőleg kakastaréjként bevagdosunk. Megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, ennek a mennyisége ízlés szerinti lehet, én személyenként 2-3 gerezdet használtam és 2-3 mokkáskanál majorannával fűszereztem. Persze lehet ezen fűszereket mással is dúsítani, pl. bors, köménymag vagy egyéb fűszer ízlés szerint.
A burgonyát héjától megtisztítjuk, felkarikázzuk, és egyenletesen ráterítjük a fűszerezett szalonnára. A burgonyát is fűszerezzük, só, bors, hagymakarika stb. A tetejére rakjuk rá a karikára vágott füstölt kolbászt, ami lehetőleg száraz és házi legyen. Az egészet meglocsolhatjuk pár kanál olajjal.
Betesszük a sütőbe, aranysárgára sütjük, ez a burgonyán látszik majd legjobban.
Közben főzzük meg a tojásokat, majd a végén tálaláskor karikázzuk rá a tepsi tartalmára.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.