Elkészítés: A koriandert és a római köményt tegyük bele egy teflon serpenyőbe, majd állandó keverés mellett 1-2 perc alatt pörköljük meg (vigyázzunk, nehogy megégjen!!!!), majd öntsük mozsárba, és törjük alaposan össze.
Egy tálkába öntsük bele az olajat, adjuk hozzá a citromlevet, az összetört fűszereket és ízlés szerint sót. Keverjük alaposan össze, majd dörzsöljük be vele a halszeleteket. Hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják a hal húsát.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a bepácolt halszeleteket, majd kanalazzuk rá a visszamaradt fűszeres olajat. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig.
A cukkinit nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le, majd enyhén sózzuk be. Hagyjuk legalább fél órát állni, majd alaposan nyomkodjuk ki belőle a vizet.
Ezután tegyük bele egy tálba, adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, a kaprot és a mentát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd adjuk hozzá az egész tojásokat és a lisztet. Keverjük alaposan össze, hogy sűrű masszát kapjunk (ha szükséges, adjunk hozzá több lisztet, mert nem szabad, hogy folyós legyen).
Egy teflon serpenyőbe öntsük bele az olajat, hevítsük fel. Amikor már elég forró, tegyünk bele 1 evőkanálnyi masszát, kissé lapogassuk el (nekem egyszerre 3 db fért bele a serpenyőbe). Közepes lángon süssük a lepénykék mindkét oldalát szép pirosra (én sütés közben kétszer átfordítottam, hogy kellően átsüljenek).
A tálaláshoz ízlés szerint keverjünk simára tejfölt vagy joghurtot sóval és őrölt borssal ízesítve. Tegyünk 2-3 db cukkinilepényt a tányérra, majd helyezzük rá a pirosra sült harcsaszeletet. Ízlés szerint kanalazzunk rá az ízesített tejfölből, majd szórjuk meg apróra összevágott kaporral, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.