Elkészítés: A körtét hámozzuk meg, vágjuk félbe és vájjuk ki a magházat. Vágjuk cikkekre, locsoljuk meg citromlével, és forgassuk össze (a citromlé megvédi a körtét a barnulástól).
A margarint keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a tejfölt. Állandó keverés mellett adjuk hozzá egyesével a tojásokat, és mindegyikkel keverjük alaposan össze. Keverjük hozzá a kakaót, majd a diót, végül pedig a sütőporral összekevert lisztet (sűrűbb masszát fogunk kapni).
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Helyezzük rá a cikkekre vágott körtét.
Toljuk előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük készre (tűpróba!).
A lekvárt állandó keverés mellett melegítsük forráspontig, ha túl sűrű lenne, pici vizet öntsünk hozzá melegítés közben. A sütőből kivett sütemény tetejét egy ecsettel kenjük át a forró lekvárral. A tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a lepényt, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.