Mákos guba
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus grízgaluska leves
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus stíriai metélt
Epres blondie
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dödölle - az eredeti recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Babgulyás
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tárkonyos csirkeraguleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Kraupatze recept
recept
Mester

Kraupatze

120 perc
0 adag
Megfizethető
5
2011. 07. 08.

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat egy tálban összedolgozzuk, és fél
órát állni hagyjuk letakarva.

Egy nagyobb (kb. 5 literes) lábos aljára néhány evőkanál étolajat öntünk. Ezen elegyengetjük a savanyú káposzta felét (30 dkg), amit előzőleg átmostunk, kinyomkodtunk.

A következő réteg a kelt tészta fele lesz, mégpedig úgy, hogy a tésztát gyúrólapon kb. ujjnyi vastagra
kinyújtjuk, majd közepes fánkszaggatóval karikákat
szaggatunk belőle. Ezeket a karikákat helyezzük a lábosba a káposzta tetejére.

Ezután kerül rá a hús. Az oldalast úgy vágjuk fel, hogy minden szeletbe csak egy csont kerüljön (egy kicsit meg is sózzuk), a füstölt kolbászt pedig 4-5
cm-es darabokra vágjuk.

Ezek után következik a többi tészta, szintén karikára kiszaggatva, majd a tetejére a maradék savanyú káposzta.

Ha kész, a végén öntsünk a tetejére fél pohár vizet. A legjobb, ha vastag fenekű lábost tudunk használni. Az összeállítás után a Kraupatzet feltesszük főni a
tűzhely legkisebb lángjára úgy, hogy elosztót is teszünk alá. Fedő mindenképpen kell a tetejére, hogy a tészta a ráöntött vízből keletkező gőzben
megfőhessen. Körülbelül 70-80 perc alatt készül el, de érdemes tűpróbát is végezni.

Megjegyzés
A receptet Kormos Eszter küldte. Köszönjük! Fotó: AS

Recept értékelése

5 / 5

2 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.