Elkészítés: A tésztához valókat egy tálban összedolgozzuk, és fél
órát állni hagyjuk letakarva.
Egy nagyobb (kb. 5 literes) lábos aljára néhány evőkanál étolajat öntünk. Ezen elegyengetjük a savanyú káposzta felét (30 dkg), amit előzőleg átmostunk, kinyomkodtunk.
A következő réteg a kelt tészta fele lesz, mégpedig úgy, hogy a tésztát gyúrólapon kb. ujjnyi vastagra
kinyújtjuk, majd közepes fánkszaggatóval karikákat
szaggatunk belőle. Ezeket a karikákat helyezzük a lábosba a káposzta tetejére.
Ezután kerül rá a hús. Az oldalast úgy vágjuk fel, hogy minden szeletbe csak egy csont kerüljön (egy kicsit meg is sózzuk), a füstölt kolbászt pedig 4-5
cm-es darabokra vágjuk.
Ezek után következik a többi tészta, szintén karikára kiszaggatva, majd a tetejére a maradék savanyú káposzta.
Ha kész, a végén öntsünk a tetejére fél pohár vizet. A legjobb, ha vastag fenekű lábost tudunk használni. Az összeállítás után a Kraupatzet feltesszük főni a
tűzhely legkisebb lángjára úgy, hogy elosztót is teszünk alá. Fedő mindenképpen kell a tetejére, hogy a tészta a ráöntött vízből keletkező gőzben
megfőhessen. Körülbelül 70-80 perc alatt készül el, de érdemes tűpróbát is végezni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.