Elkészítése: A 3 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, míg a cukor teljesen elolvad. Hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük. Ezután a 3 tojás fehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk a tésztához, óvatosan összekeverjük. Kerek - sütőpapírral kibélelt - tortaformába öntjük, és a legkisebb lángon kb. 20-30 percig sütjük, azután lehűtjük.
A 3 doboz vaníliás krémtúróból 2 teáskanálnyit félreteszünk (még szükségünk lesz rá a későbbiekben). A többit 10 dkg cukorral elkeverjük (amíg nem ropog a cukor). A tejszínt kemény habbá verjük és hozzáadjuk a krémtúróhoz. A félretett 2 teáskanálnyi krémtúróhoz hozzáadunk fél csomag étkezési zselatint és 1 dl vizet. Jól összekeverjük, és forrásig melegítjük. Miután a zselatin kicsit lehűlt és kezd dermedni, a tejszínes krémtúróhoz adjuk.
A kihűlt piskótát darabolt (vagy egész szem) eperrel megszórjuk, és az elkészített krémet ráöntjük. A tetejét díszíthetjük gyümölccsel. Ezután kb. 30-60 percig hűtőbe tesszük, amíg a krémtúró megdermed. Hidegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.