Elkészítés: A megtisztított, megmosott burgonyát feltesszük főni annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi. Ha megfőtt, a levét leszűrjük, de pár kanálnyi maradjon alatta, s azzal együtt áttörjük. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy sűrű pépet kapjunk.
A megtisztított, finomra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, és ebbe mártott kanállal a burgonyapépből galuskákat szaggatunk egy kizsírozott tepsibe (vigyázzunk, hogy ne érjenek össze). Forró sütőbe toljuk és a tetejét megpirítjuk.
Meleg, sós tejföllel leöntve és sonkaszeletekkel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.