Elkészítés: A burgonyát lereszeljük, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk. Kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd összekeverjük a lereszelt hagymával, a liszttel, a lazán felvert tojással, az őrölt borssal, és kevés petrezselyem ölddel, apróra vágott snidlinggel (a zöldfűszerek elhagyhatók).
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és ha elég forró, kanállal teszünk a keverékből bele. (Érdemes egy csipettel kipróbálni az olajat, mielőtt nekikezdenénk.) A kanállal lelapogatjuk a palacsintákat sütés közben, hogy ne legyenek túl vastagok. Mindkét oldalán aranybarnára sütjük, majd papírtörlővel vagy szalvétával borított tányérra szedjük. Egyszerre ne tegyünk túl sokat a serpenyőbe, mert kihűlt olajban nehezebben tudjuk megsütni a palacsintáinkat.
Leginkább almaszósszal fogyasztják, de nagyon finom tejföllel, sajttal, joghurttal, lekvárral is. A lereszelt krumpli is keverhető sárgarépával, cukkinival és más zöldséggel is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.