Előkészítés: A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, meghintjük sóval és (frissen) őrölt borssal. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát tenyérrel kissé szétlapítjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és apróra felkockázzuk. A kukoricát és a babot bő vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.
Elkészítés: Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a fokhagymagerezdeket, halvány barnára pirítjuk, és kidobjuk (meg ne égjenek, mert keserű lesz tőlük az olaj és az étel!). Beletesszük a húsdarabokat, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük (4+4 perc). Alájuk öntjük a bort, erős tűzön hagyjuk elpárologni, majd lefedjük, és mérsékelt tűzön, saját levében puhára pároljuk (15 perc). Közben a vajban/margarinban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a csípős paprikát, a paradicsompürét és 1,5 dl vizet, jól összeforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A paprikát, a kukoricát és a babot a kész mellekhez adjuk, és összeforrósítjuk. A húst előmelegített tálra rendezzük, köré-mellé szedjük a köretet, és részben bevonjuk a csípős mártással. Tetejét megszórhatjuk vágott petrezselyemmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.