A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Puncstorta  recept
Puncstorta
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Lazacos-spárgás rizottó citrommal és bazsalikommal recept
recept
Mester

Lazacos-spárgás rizottó citrommal és bazsalikommal

45 perc
6 adag
Költséges
5
2010. 01. 07.

Elkészítés

Elkészítés: 1) A hagymátés a fokhagymát vaj és olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a bazsalikomot, a petrezselymet, sót, borsot és az apróra vágott halat. Pár perc főzés után hozzáadjuk a fehérbort, és addig főzzük, amíg a halfő.

2) Ha konzerv spárgát használunk, akkor a levével felöntjük a ragut, a spárgát felaprózzuk, félretesszük. Ha friss spárágával dolgozunk, vajon, petrezselyemmel megpároljuk, amikor kész van, kis vízzel felöntjük, és ezt a levet öntjük a halhoz. Ekkor is félretesszük a spárgát. A raguhoz adhatunk kis vizet is, ha úgy látjuk, nem elég.

3) A ragut leszűrjük, a halat is félrerakjuk. Kis vajon megfuttatjuk a rizst, majd a ragu levét merőkanalanként!)adagolva hozzá, megfőzzük a rizst, lassú tűzön, gyakran kevergetve. Ha a ragu leve nem elég nyugodtan adhatunk hozzá pár pohár vizet, de óvatosan, nehogy túl sok legyen a rizottó leve!

4) Ízlés szerint utánafűszerezhetünk még bazsalikommal, petrezselyemmel, sóval, borssal. Ha kész a rizs, belekeverhetjük a halat és a spárgát. Pár percig főzzük. Vigyázzunk, ne legyen a rizottó se száraz, se túl leveses.

5) Ízlés szerint adhatunk hozzá kis főzőtejszínt is, de elhagyható.

Jó étvágyat!

Megjegyzés
A pangaseus elhagyható, nekem tele volt a hűtőm vele. A receptet és a fotót Snakedriver küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Tojáspörkölt egyszerűen
Recept
Egyszerű

Tojáspörkölt egyszerűen

50 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Gombás-sajtos melegszendvics
Recept
Egyszerű

Gombás-sajtos melegszendvics

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
László  Juli szerző profilképe

László Juli

Cukkinis-gombás fasírt
Recept
Egyszerű

Cukkinis-gombás fasírt

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Házi franciakrémes
Recept
Rafinált

Házi franciakrémes

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Túró Rudi-gombóc (csokis túrógombóc)
Recept
Egyszerű

Túró Rudi-gombóc (csokis túrógombóc)

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tárkonyos leves csülökkel
Recept
Egyszerű

Tárkonyos leves csülökkel

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos rúd (sörkorcsolya)
Recept
Egyszerű

Sajtos rúd (sörkorcsolya)

35 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkeragu zöldbabbal
Recept
Egyszerű

Csirkeragu zöldbabbal

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Csőben sült milánói makaróni
Recept
Egyszerű

Csőben sült milánói makaróni

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Friss receptek

Tojáspörkölt egyszerűen recept
Recept
Egyszerű

Tojáspörkölt egyszerűen

50 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Gombás-sajtos melegszendvics recept
Recept
Egyszerű

Gombás-sajtos melegszendvics

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
László  Juli szerző profilképe

László Juli

Cukkinis-gombás fasírt recept
Recept
Egyszerű

Cukkinis-gombás fasírt

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Házi franciakrémes recept
Recept
Rafinált

Házi franciakrémes

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Túró Rudi-gombóc (csokis túrógombóc) recept
Recept
Egyszerű

Túró Rudi-gombóc (csokis túrógombóc)

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tárkonyos leves csülökkel recept
Recept
Egyszerű

Tárkonyos leves csülökkel

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos rúd (sörkorcsolya) recept
Recept
Egyszerű

Sajtos rúd (sörkorcsolya)

35 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkeragu zöldbabbal recept
Recept
Egyszerű

Csirkeragu zöldbabbal

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Csőben sült milánói makaróni  recept
Recept
Egyszerű

Csőben sült milánói makaróni

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Kürtőskalács sütőben sütve recept
Recept
Bonyolult

Kürtőskalács sütőben sütve

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Marhagulyás kuktában recept
Recept
Egyszerű

Marhagulyás kuktában

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Omlós reszelt túrós  recept
Recept
Egyszerű

Omlós reszelt túrós

60 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Horváthné Klinszky klára szerző profilképe

Horváthné Klinszky klára

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.