Elkészítés: 1) A hagymátés a fokhagymát vaj és olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a bazsalikomot, a petrezselymet, sót, borsot és az apróra vágott halat. Pár perc főzés után hozzáadjuk a fehérbort, és addig főzzük, amíg a halfő.
2) Ha konzerv spárgát használunk, akkor a levével felöntjük a ragut, a spárgát felaprózzuk, félretesszük. Ha friss spárágával dolgozunk, vajon, petrezselyemmel megpároljuk, amikor kész van, kis vízzel felöntjük, és ezt a levet öntjük a halhoz. Ekkor is félretesszük a spárgát. A raguhoz adhatunk kis vizet is, ha úgy látjuk, nem elég.
3) A ragut leszűrjük, a halat is félrerakjuk. Kis vajon megfuttatjuk a rizst, majd a ragu levét merőkanalanként!)adagolva hozzá, megfőzzük a rizst, lassú tűzön, gyakran kevergetve. Ha a ragu leve nem elég nyugodtan adhatunk hozzá pár pohár vizet, de óvatosan, nehogy túl sok legyen a rizottó leve!
4) Ízlés szerint utánafűszerezhetünk még bazsalikommal, petrezselyemmel, sóval, borssal. Ha kész a rizs, belekeverhetjük a halat és a spárgát. Pár percig főzzük. Vigyázzunk, ne legyen a rizottó se száraz, se túl leveses.
5) Ízlés szerint adhatunk hozzá kis főzőtejszínt is, de elhagyható.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.