A tarjaszeleteket előző este előkészítjük. Sózzuk, borsozzuk, pépesített fokhagymával a szeleteket mindkét oldalán megkenjük. (A fokhagyma illóolaja olajban oldódik, így egyenletesen ízesíti a húst).
A húst grillen, roston vagy serpenyőben megsütjük.
Elkészítjük a lecsós ragut a következőképpen. A hagymát, a paprikát karikákra vágjuk, a paradicsomot a lehető legapróbbra daraboljuk.
Kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát, megsózzuk, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot (minél apróbbra vágjuk a paradicsomot, annál kevésbé marad a raguban a paradicsom felpöndörödött héja).
Kevés bort öntünk hozzá, és a paprika is mehet a lecsóba! Összefőzzük addig, míg a ragu enyhén besűrűsödik, de a hozzávalók még roppanós állagúak maradtak. A legvégén borsot őrlünk rá.
A lecsókat én úgy szeretem, ha kóstolásnál becsukott szemmel is meg tudom különböztetni a hozzávalókat benne.
A roston sült húst a lecsóval együtt tálaljuk. Ajánlott köretek a rizs, és a krumplipüré.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.