Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kis cikkekre vágjuk, meglocsoljuk a citrom levével, majd félretesszük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk 3 tojás sárgáját és még 2 egész tojást, és alaposan kihabosítjuk. Hozzákeverjük az áttört túrót, a pudingporral elkevert sütőport, az almát és a megtisztított mazsolát is. 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk, beleforgatjuk a túrómasszába, és az egészet kivajazott kapcsos tortaformába (28 cm-es) simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben legalább 75 percig sütjük (az eredeti recept szerint), ellenőrizzük tűpróbával. Nekem több mint 1,5 óra alatt lett kész, a sütés vége felé a torta tetejét letakartam alufóliával.
A formában hagyjuk kihűlni, majd tortatálra csúsztatjuk, tetejét megszórjuk porcukorral és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.