Elkészítés: A tojásokat kettéválasztom. A tejet nagyon pici sóval, vízzel öblített vastag aljú edényben felforralom.
A forralás közben a tojások fehérjét is nagyon pici sóval kemény habbá verem 1 evőkanál porcukorral. A tejet takarékra állítom és gyöngyöző forrásnál evőkanállal adagolva két részletben megfőzöm a tejben a habgaluskákat (oldalanként fél-fél perc kb.), szűrőkanállal lapos tányérra szedem.
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverem, fokozatosan 2-3 részletben kikeverem 1-1 merőkanálnyi forró tejjel, majd állandó keveréssel a forró tejbe csurgatom, és addig keverem közepes hőfokon, amíg be nem sűrűsödik. (Forralni nem szabad, mert a tojás sárgája kicsapódhat.)
A mártást tálba öntöm, pár csepp rummal ízesítem, tetejére teszem a habgaluskákat, és jól lehűtve tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.