Elkészítés: A tojásokat kettéválasztom. A tejet nagyon pici sóval, vízzel öblített vastag aljú edényben felforralom.
A forralás közben a tojások fehérjét is nagyon pici sóval kemény habbá verem 1 evőkanál porcukorral. A tejet takarékra állítom és gyöngyöző forrásnál evőkanállal adagolva két részletben megfőzöm a tejben a habgaluskákat (oldalanként fél-fél perc kb.), szűrőkanállal lapos tányérra szedem.
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverem, fokozatosan 2-3 részletben kikeverem 1-1 merőkanálnyi forró tejjel, majd állandó keveréssel a forró tejbe csurgatom, és addig keverem közepes hőfokon, amíg be nem sűrűsödik. (Forralni nem szabad, mert a tojás sárgája kicsapódhat.)
A mártást tálba öntöm, pár csepp rummal ízesítem, tetejére teszem a habgaluskákat, és jól lehűtve tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.