Elkészítés: Tegyük fel a tejet főni. A tojások sárgáját, a cukor harmadát, a citrom héját és 1 csomag vaníliás cukrot keverjünk ki, adjuk a forró tejhez. A zsemléket vágjuk vastag szeletekre, majd áztassuk a tejbe. A körtéket hámozzuk meg, magozzuk ki, és vágjuk vastagabb szeletekre. Pároljuk puhára a margarin nagy részével, az őrölt fűszerrel és a maradék cukorral.
Egy magasabb falú tepsit kenjünk ki a margarin maradékával, szórjuk be édes morzsával. Tegyük bele a zsemle kétharmadát, erre pedig a körtét. Merjük rá a maradék zsemlét. Erre öntsük rá a lekvárt.
Előmelegített sütőben közepes lángon süssük fél órán át. Amíg sül, a tojások fehérjét verjük kemény habbá (ha az elején csöppentünk bele pár csepp ecetet, gyorsabban lesz kemény). Miközben verjük, a vége felé tegyük bele a körtearomát, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot. Ha letelt a fél óra, kenjük a habot a sütemény tetejére, és eggyel kisebb fokozaton süssük további negyed órán át. Végül zárjuk el a sütőt, és szárítsuk további tíz percet. Melegen nagyon finom, bár másnap hidegen sokkal szebben lehet szelni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.