Elkészítés: A sütőporral elkevert lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojást a citromhéját és levét. Összegyúrjuk, letakarjuk, a hűtőben fél órát pihentetjük.
A tészta 2/3 részét közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, kézzel elegyengetjük, megkenjük a lekvárral.
A tojássárgáját elkeverjük a porcukorral, a rummal és a dióval. A tojásfehérjét felverjük (nem kell túl keményre), beleforgatjuk a diós töltelékbe, majd rákenjük a lekváros tésztára.
Tetejét a maradék 1/3 rész tésztával berácsozzuk, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után porcukorral megszitáljuk, kockákra szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.