Előkészítés: A combokat megmossuk, leszárítjuk, kicsontozzuk, vigyázva, nehogy kivágjuk a húst. Levágjuk a zsemlék héját, a többit megáztatjuk kicsit, majd jól kinyomjuk.
Elkészítés: A magokat szárazon kicsit megpörköljük, majd összekeverjük az áztatott zsemlével és a tojással, sóval, borssal ízesítjük. Ezt a tölteléket nyomkodjuk a húsba a csont helyére. Összetűzzük (vagy összevarrjuk) a combokat, esetleg szorosan alufóliába tekerjük, hogy megmaradjon a comb formája, de a töltelék ne tudjon kijönni belőle. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) kapcsoljuk. A húst beszórjuk a fűszerkeverékkel, és tepsibe tesszük. Meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben, locsolgatva, kb. 45 percig sütjük. Közben elkészítjük a köretet. Az ízlés szerint válogatott gyümölcsöket megmossuk, feldaraboljuk. Serpenyőben karamellizáljuk a mézet, amikor szép aranybarna, rátesszük a gyümölcsöket, jól összeforgatjuk, ráöntjük a gyümölcslevet, és kíméletesen, 5-8 percen át pároljuk. Tálalásnál tányérokra tesszük a forró gyümölcsöket, kevés levével együtt, és mellé helyezzük a sült töltött combot. Ez az étel melegen és hidegen is fogyasztható.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
Szükséges: hústű (vagy tű és cérna vagy) alufólia
1 adag: 526 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.