A tészta hozzávalóit egy keverőtálban összedolgozzuk, ha a tésztánk állaga szép sima, közepesen lágy, akkor kb. 1 órát pihentetjük. Ez idő alatt duplájára kel.
Ha a tészta összeállítását követően egyből fel is használjuk, akkor a kapott tésztát kettévágjuk, egyenként lisztezett felületen félujjnyi körré nyújtjuk.
Az így kapott köröket 6-6 cikkre vágjuk.
A cikkeket (12 db) a hosszabbik oldaluktól feltekerjük (kiflit sodrunk belőle) és 3-4 cm-re egymástól egy zsírozott tepsire sorakoztatjuk őket.
Kb. 15 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, és az előmelegített, sütőben sütjük kb. 30 percig, aranybarnára sütjük.
Ha nem szeretnénk azonnal kisütni a tésztánkat, abban az esetben a hűtőben, fedett, lisztezett edényben tárolhatjuk. Használat előtt kivesszük a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni, majd készíthetjük is a finom és egészséges kifliket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.