Előkészítés: A májat megmossuk, kivágjuk a nagyobb ereket, a májat vékony csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Keményre főzünk 4 tojást, majd lehűtjük, meghámozzuk, karikára vágjuk.
Elkészítés: A forró olajon megfuttatjuk a hagymát. Rátesszük a májat, megpirítjuk. Borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, erős paprikával, és pár percen át pároljuk. Amikor a máj még kellően szaftos, levesszük a tűzről, rászórjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, megsózzuk. Finomra ledaráljuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kevés vajjal kivajazunk egy hőálló tálat, a többi vajat belekeverjük a májkrémbe. A tojásokat felverjük a tejjel és kevés sóval. Felszeleteljük a kenyeret, a szeletek egy részét megmártjuk a tojásos tejben, kibéleljük vele a tálat, arra rétegezzük a májkrémet. Rárendezzük a karikára vágott főtt tojást, és betakarjuk a maradék, tojásos tejben áztatott kenyérrel. Ha maradna a felvert tojásból, akkor locsoljuk rá! A sütőben pirosra sütjük. Felszeleteljük, tálaljuk. Zöldfűszerrel ízesített tejfölt is kínálhatunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 882 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.