Elkészítés: A lisztet kimérem, és egy nagy edénybe teszem. 2 dl tejet meglangyosítok, és a liszt közepébe öntöm. Rámorzsolom az élesztőt, és a cukorral meghintem. Ha az élesztő megkelt, akkor elkezdem dagasztani. Hozzáadom a maradék tejet, a vajat, a sót és a tojássárgáját is. Ha még igényel a tészta tejet ahhoz, hogy jó rugalmas legyen, akkor adok hozzá. Liszttel megszórom a tetejétm és konyharuhával letakarom kb. 30-40 percre.
A töltelékhez a mákot a tejjel és a cukorral felfőzöm.
A tésztát vékonyra kinyújtom, lehetőleg téglalap alakú legyen. A kihűlt máktölteléket rákenem, és mazsolával megszórom, feltekerem.
Kikent, kilisztezett koszorú- vagy kalácsformában 30-40 percig 180 fokon megsütöm. Ha tojássárgájával megkenem, még pirosabb lesz a teteje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.