Elkészítés: Hajat feltűz (kopaszok lépéselőnyben), hosszas bújócskát játszik a *hagyjál békén* hangulatba esett darálóval, köténykét előkap és beindul.
Hozzávalókat kézközelbe készít, hideg vízzel kiöblít a tulipánmintás, másfél literes nyeles lábaskát, pár cseppet hagy az alján. Bele a tej, felforral, levesz a lángról, indít a kevergetéses műsorszámot. Bele a cukor, a darált mák, fel a lángra, és persze kevergetve felforral. Lángot vissza, kanalanként bele a dara, ami nagyon izgi tud lenni egy kézzel, közben a másikkal keverve. Aki hígabban kívánja, elégedjen meg 7-8 evőkanálnyi mennyiséggel, végül bele a meggy.
Némileg csapzottan keverget tovább a dara megpuhulásáig, az állag közben jólnevelten meg is sűrűsödik. Lángot lekapcs, meóz, ha kell, édesítővel beállít az áhított mértéket, kész.
Aki desszertezi, az hideg vízzel kiöblített tálkákba is oszthatja, etc., nálunk vacsira készült, hígabb lekvárral tálalva. A nem túl édes, pikáns ízű lekvárok, gyümölcsöntetek szuperül mennek hozzá. Melegen-hidegen (már ha marad) is igencsak javallott.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.