Elkészítés:
1.) Az 5 tojás sárgáját egy tálba tesszük és habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a mákot, a tejet és az olvasztott margarint. Belereszeljük a citrom héját.
2.) Egy másik tálban konyhai robotgéppel habosra verjük a tojások fehérjét, majd óvatosan összekeverjük a mákos keveréket a habbal, és egy kivajazott tortaformába tesszük.
3.)Előmelegített sütőben kb. 5 percig erős lángon sütjük, majd 40-45 perc alatt kis lángon (kb. 180 fok) készre sütjük. Megvárjuk amíg kihűl.
4.) Ha egy lapot sütünk, kettévágjuk, és megkenjük lekvárral a tésztát, majd összecsukjuk, és kívülről is lekenjük a tortát.
(Ha dupla adagot készítünk, akkor ugyanígy járunk el: megvárjuk, amíg mindkét sütőformában kihűl a tészta, majd mindkettőt megkenjük vastagon lekvárral, összetapasztjuk, és kívülről is megkenjük lekvárral. A hűtőbe tesszük egy estére.)
5.) Másnap felvert tejszínhabbal megkenjük a tortát, és tálalás előtt feldíszítjük.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.