Elkészítés: A töltelékhez a mandulát a cukorral, a citromhéjjal és a fűszerekkel összekeverem, hozzáadom a vanília kivonatot, majd annyi hideg vizet keverek hozzá, hogy sűrű, krémes masszát kapjak.
A réteslapokat egy tiszta konyharuhára fektetem, majd 2 részre osztom. 4 réteslapot helyezek egymásra úgy, hogy mindegyiket megkenem dióolajjal. Az így előkészített, egymásra fektetett 4 lapot kb. 6 cm széles, a réteslap hosszúságával megegyező csíkokra vágom, a széleken kb. 1 cm-es keretet megkenek vékonyan olajjal, hogy a hajtogatás mentén jól összezáródjon a kis csomag. Minden vízszintesen elterülő csík bal alsó sarkába kb. 1 púpozott teáskanálnyi mandulás tölteléket teszek, majd háromszöggé hajtogatom úgy, hogy a töltelékkel borított bal sarkot egy képzeletbeli négyzet alsó felének tekintem. Ezt a háromszöget hajtom fel, mintegy lezárva a tölteléket, majd ismét lefelé, egészen addig, amíg tart a rétescsík. A félretett 4 lappal ugyanígy járok el: mindegyiket megkenem olajjal, egymásra fektetem, felcsíkozom, olajozom, töltöm, hajtogatom.
A kész réteseket sütőpapírral borított sütőlemezre helyezem, 190 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt világos pirosra sütöm. Még forrón vaníliával kevert porcukorral meghintem.
Ha nem kerül azonnal tálalásra, akkor nem cukrozom meg a tetejüket, rácson hagyom hűlni őket, majd jól záródó dobozba helyezem a már hideg duci háromszögeket. Tálalás előtt 2-3 perc alatt sütőben átforrósítom, így visszanyerik ropogós állagukat, csak ezt követően hintem meg porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.