Előkészítés:A fokhagymát meghámozzuk, félbevágjuk. A répát, a paprikát, a gombát, a zellert, az újhagymát, a borsót értelemszerűen megtisztítjuk, és kisebb darabokra (karikákra, csíkokra, szeletkékre) vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, beleszórjuk a fokhagymát és a mandulát. Együtt kb. 4 percig pirítjuk, majd kiszedjük a fokhagymát, és a mandulát még 1-2 percig tovább pirítjuk (amíg kissé megbarnul). Azonnal tányérra borítjuk. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, beleszórjuk a zöldségeket, a gyömbért, és erős tűzön, kevergetve 5 percig pirítjuk. A tüzet mérsékeljük. egy kistálkában elkeverjük a keményítőt, a szójaszószt 1 dl vízzel, és a zöldségekre öntjük. Kevergetve 2 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük. A zöldségeket tányérra szedjük, és magában vagy sült húsokkal fogyasztjuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 295 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.