Előkészítés: A vajat liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a narancshéjjal, a tojással és 5 dkg marcipánnal alaposan összedolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük.
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, magházát kifúrjuk úgy, hogy az alma egyben maradjon. A maradék marcipánt összedolgozzuk a mandula felével, a likőrrel, és az almába töltjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és akkora darabokra vágjuk, hogy bele tudjuk csomagolni az almákat. Minden almát egy-egy tésztadarabba csomagolunk, a tésztát alaposan összenyomkodjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tojássárgáját elkeverjük, megkenjük vele az almákat, és megszórjuk a maradék mandulával. A sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 15 perc múlva
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.