Elkészítés: A sűrített paradicsomot és a vizet simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a zöldségleveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot, worcestershire szószt és a kakukkfüvet. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük, ha szükséges, még utánaízesítjük.
Amikor a leves készre főtt, állandó keverés mellett hozzáadjuk a mascarponét, és kézi habverővel simára keverjük, én mielőtt hozzáadtam a mascarponét, szűrőn átszűrtem, hogy még selymesebb legyen majd a leves. Tálalásig melegen tartjuki.
A polentához a vizet felforralni 1 evőkanál kukoricadarával és egy kevés sóval. Amikor már forr, állandó keverés mellett hozzáöntjük a maradék kukoricadarát, majd ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal, és ha szükséges, még egy kevés sóval. Lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, míg az edény alján keletkezett rétegtől elválik. Ekkor hozzáadjuk a reszelt sajtot, és jó alaposan összekeverjük.
A tűzről levéve vágódeszkára borítjuk, vizes késsel ízlés szerinti vastagságúra formázzuk, majd teljesen kihűtjük. Amikor már teljesen kihűlt, ízlés szerint kockákra vágjuk.
Egy teflon serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a feldarabolt polentát pár perc alatt megpirítjuk, hogy szép színt kapjon.
Tálaláskor a levest tányérba szedjük, majd belehelyezünk néhány megpirított polenta kockát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.