Elkészítés: 1. A piskótához válasszuk szét a tojásokat, a tojássárgákat keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan - fakanál segítségével - dolgozzuk őket össze, vigyázzunk, hogy a tojáshab ne törjön össze, majd a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet is szórjuk bele, forgassuk össze.
2. Melegítsük be a sütőt 180 fokra, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük a masszát. Kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára. A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik! A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól. A megsült piskótát kis ideig hagyjuk a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk meg, és hagyjuk teljesen kihűlni.
3. Míg sül a piskóta, a krémhez a vaníliás krémport a cukorral és a tejjel keverjük simára, majd keverjük beke a mascarponét is.
4. Amikor a piskóta kihűlt, simítsuk el egyenletesen a krémet a tetején, szórjunk rá kakaóport, és tegyük hűtőbe 1-2 órára tálalás előtt.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.