Elkészítés: 25 dkg vajat elforgácsolunk, sóval, vaníliás cukorral, 5 dkg cukorral, a liszttel és a túróval összedolgozzuk. Fóliába tekerve 1 órán át pihentetjük a hűtőben.
Közben beáztatjuk a mazsolát vízbe, és összekeverjük a darált mogyorót (mandulát vagy diót) és a fahéjat. Lehet bele tenni még cukrot is, de szerintem felesleges. A maradék 5 dkg vajat felolvasztjuk, és hagyjuk kissé kihűlni.
Kivesszük a tésztát, kitartó munkával kb. 40x60 cm-es lappá nyújtjuk. Elég nehéz a hideg vajas-túrós tésztával dolgozni, de ha az ember teljes súlyával ránehezedik a nyújtófára, előbb-utóbb meglesz az eredmény. Ha ez megvan, a lapot megkenjük a felolvasztott vajjal, rászórjuk a mogyorós-fahéjas keveréket, majd a mazsolákat, és jó szorosan feltekerjük. 1,5-2 cm széles csigákat vágunk az így kapott rúdból.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Míg sülnek, elkésztjük a sütemény lelkét: összekeverjük a porcukrot és a citromlét, s amint kivettük őket a sütőből, azon nyomban megkenjük őket a cukros-citromos keverékkel. Ez a legfontosabb ez egészben. Ha nincs otthon citromunk, citromlevünk, neki se kezdjünk, csináljunk valami mást a túróból! De ha van, akkor hajrá! Nagyon egyszerű és igen finom sütemény!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.