Elkészítés: A tojások sárgáját keverjük össze az olvasztott zsírral vagy vajjal és 1,5 dl langyos tejjel, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe.
A lisztet keverjük össze a csipet sóval, a porcukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal, majd kanalazzuk rá a folyékony hozzávalók tetejére. Ezután morzsoljuk rá az élesztőt, majd indítsuk el a dagasztó programot (én kétszer egymás után elindítottam a dagasztást, hogy szépen kidolgozott tésztát kapjak, de természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát).
A megdagasztott tésztát azután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd kelesszük 40-45 percig.
Ezután lisztezett felületen formázzuk meg, majd helyezzük bele az előzőleg kikent, lisztezett kuglófformába. Takarjuk le egy konyharuhával, és langyos helyen kelesszük 30 percig.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 40 percig, hogy szép aranybarna legyen.
A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a kuglóf tetejét porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.